May 18, 2014 - Supe/Ciorbe
Operatii pregatitoare
Carnea de vita se spala, se curata de pielite si se portioneaza. Morcovii, telina, sfecla rosie, varza, ardeii grasi si ceapa se curata, se spala si se taie fasii. Cartofii se spala, se curata, se spala si se taie cuburi. Rosiile proaspete se curata, se spala si se taie felii. Sfecla rosie se fierbe in bors (500 ml) pentru a-si mentine culoarea. Borsul se fierbe si se strecoara. Patrunjelul si leusteanul verde se curata, se spala si se taie marunt.
Tehnica prepararii
Carnea se fierbe in apa (circa 4 l) cu sare si se spumeaza. Morcovii, telina, ceapa, varza si ardeii grasi se inabusa in ulei cu 100 ml apa. Când carnea este pe jumatate fiarta se adauga legumele inabusite si cartofii. Se adauga rosii, sfecla si bors si se continua fierberea circa 10 minute. Spre sfarsitul fierberii, se adauga leustean, jumatate din cantitatea de patrunjel verde si sare.
Prezentarea si servirea
Borsul se prezinta in bol, supiera sau cana, cu smantana si patrunjel verde deasupra. Se serveste fierbinte.