Bors ucrainean

May 18, 2014 - Supe/Ciorbe

Ingrediente
  • 750 g carne de vita calitatea I
  • 400 g sfecla rosie
  • 500 varza dulce
  • 200 g ceapa
  • 100 g telina radacina
  • 200 g morcovi
  • 600 g cartofi
  • 200 g ardei gras
  • 500 g rosii proaspete sau 250 g din conserva
  • 50 g patrunjel verde
  • 50 g pasta de tomate
  • 100 g ulei
  • 200 g smantana sau 400 g iaurt
  • 1,5 l bors
  • 40 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Carnea se curata de pielite, se spala si se portioneaza. Sfecla, morcovii, telina si ardeii grasi se curata, se spala si se taie fasii inguste. Varza se curata, se spala si se taie bucati mari. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Rosiile proaspete se curata, se spala, se oparesc, se decojesc si se taie felii. Cartofii se curata, se spala si se taie cuburi. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Pasta de tomate se dilueaza cu 75 ml apa. Borsul se fierbe si se strecoara. Sfecla se fierbe in bors (500 ml), pentru a-si mentine culoarea.

Tehnica prepararii

Carnea se fierbe in apa (circa 3 l) cu sare si se spumeaza. Legumele (varza, ceapa, telina, morcovi, cartofi, ardei) se inabusa in ulei cu 100 ml apa. Când carnea este pe jumatate fiarta, se adauga legumele inabusite. Se adauga rosii, sfecla, bors, pasta de tomate, sare si se continua fierberea circa 10 minute.

Prezentarea si servirea

Borsul se prezinta in bol, supiera sau cana, cu patrunjel verde si smântâna sau iaurt deasupra. Se serveste fierbinte.

  • O portie: carne 40 g, ciorba 360 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri