May 17, 2014 - Supe/Ciorbe
Operatii pregatitoare
Carnea se spala si se portioneaza. Patrunjelul radacina, pastârnacul si morcovii se curata, se spala si se taie marunt. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Orezul se alege de impuritati, se spala si se fierbe. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece si se separa albusurile de galbenusuri. Faina se cerne. Patrunjelul verde se curata, se spala, se opareste si se taie marunt. Tarhonul se curata, se spala, se opareste si se taie marunt.
Tehnica prepararii
Carnea se fierbe in apa (circa 4 litri) cu sare si se spumeaza. Se adauga morcovi, pastârnac, patrunjel radacina, ceapa si se fierb impreuna. Se adauga orez, tarhon si compozitia formata din galbenusuri, faina, smântâna. Dupa 10 minute de fierbere, se adauga otet si sare.
Prezentarea si servirea
Ciorba se prezinta in bol, supiera sau cana, cu patrunjel verde deasupra. Se serveste fierbinte.