Ciorba ardeleneasca cu carne de manzat

May 17, 2014 - Supe/Ciorbe

Ingrediente
  • 1 kg cap de piept de manzat cu os
  • 200 g morcovi
  • 200 g ceapa
  • 200 g patrunjel radacina si pastarnac
  • 50 g tarhon verde
  • 200 g smantana
  • 100 g orez
  • 50 g patrunjel verde
  • 50 g faina
  • 75 g oua (3 galbenusuri)
  • 50 ml otet 9 grade
  • 40 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Carnea se spala si se portioneaza. Patrunjelul radacina, pastârnacul si morcovii se curata, se spala si se taie marunt. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Orezul se alege de impuritati, se spala si se fierbe. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece si se separa albusurile de galbenusuri. Faina se cerne. Patrunjelul verde se curata, se spala, se opareste si se taie marunt. Tarhonul se curata, se spala, se opareste si se taie marunt.

Tehnica prepararii

Carnea se fierbe in apa (circa 4 litri) cu sare si se spumeaza. Se adauga morcovi, pastârnac, patrunjel radacina, ceapa si se fierb impreuna. Se adauga orez, tarhon si compozitia formata din galbenusuri, faina, smântâna. Dupa 10 minute de fierbere, se adauga otet si sare.

Prezentarea si servirea

Ciorba se prezinta in bol, supiera sau cana, cu patrunjel verde deasupra. Se serveste fierbinte.

  • O portie: carne cu os 60 g, ciorba 340 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri