May 17, 2014 - Supe/Ciorbe
Operatii pregatitoare
Carnea se spala. Morcovii, telina, pastârnacul, patrunjelul radacina se curata, se spala si se taie marunt. Ceapa si ceapa verde se curata, se spala si se taie marunt. Orezul se alege de impuritati, se spala si se fierbe. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece si se separa albusurile de galbenusuri. Faina se cerne. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt.Tarhonul se curata, se spala, se opareste si se taie marunt.
Tehnica prepararii
Carnea se fierbe in apa (circa 3 litri) cu sare si se spumeaza. Se adauga morcovi, telina, pastârnac si patrunjel radacina, ceapa inabusite in ulei. Carnea fiarta se scoate separat, se portioneaza si se adauga in ciorba. Se continua fierberea, adaugându-se ceapa verde, orez si compozitia din galbenusuri, faina si smântâna, impreuna cu tarhon, otet si sare si se mai fierb circa 10 minute.
Prezentarea si servirea
Ciorba se prezinta in bol, supiera sau cana, cu patrunjel verde deasupra. Se serveste fierbinte.