May 17, 2014 - Supe/Ciorbe
Operatii pregatitoare
Carnea se spala si se portioneaza. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Morcovii, patrunjelul radacina si pastarnacul se curata, se spala si se taie marunt. Orezul se alege de impuritati, se spala si se fierbe. Ouale se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece si se separa albusurile de galbenusuri. Tarhonul se curata, se spala, se opareste si se taie marunt. Faina se cerne. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt.
Tehnica prepararii
Carnea se fierbe in apa (circa 3,5 l) cu sare si se spumeaza. Se adauga ceapa, morcovi, pastarnac, patrunjel radacina si se fierb impreuna. Când carnea si legumele au fiert, se adauga orez, tarhon si compozitia preparata din galbenusuri, faina si smantana impreuna cu otet, sare si se continua fierberea circa 10 minute.
Prezentarea si servirea
Ciorba se prezinta in bol, supiera sau cana cu patrunjel verde deasupra. Se serveste fierbinte.