Ciorba ardeleneasca cu carne de porc

May 17, 2014 - Supe/Ciorbe

Ingrediente
  • 700 g carne de porc calitate superioara (pulpa, spata)
  • 200 g morcovi
  • 200 g ceapa
  • 50 g tarhon verde
  • 200 g patrunjel radacina si pastarnac
  • 100 g orez
  • 50 g patrunjel verde
  • 200 g smantana
  • 75 g oua (3 galbenusuri)
  • 50 g faina
  • 50 ml otet 9 grade
  • 30 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Carnea se spala si se portioneaza. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Morcovii, patrunjelul radacina si pastarnacul se curata, se spala si se taie marunt. Orezul se alege de impuritati, se spala si se fierbe. Ouale se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece si se separa albusurile de galbenusuri. Tarhonul se curata, se spala, se opareste si se taie marunt. Faina se cerne. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt.

Tehnica prepararii

Carnea se fierbe in apa (circa 3,5 l) cu sare si se spumeaza. Se adauga ceapa, morcovi, pastarnac, patrunjel radacina si se fierb impreuna. Când carnea si legumele au fiert, se adauga orez, tarhon si compozitia preparata din galbenusuri, faina si smantana impreuna cu otet, sare si se continua fierberea circa 10 minute.

Prezentarea si servirea

Ciorba se prezinta in bol, supiera sau cana cu patrunjel verde deasupra. Se serveste fierbinte.

  • O portie: carne 40 g, ciorba 60 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri