May 17, 2014 - Supe/Ciorbe
Operatii pregatitoare
Loboda se curata, se spala in mai multe ape si se taie fâsii. Ceapa, morcovii si telina se curata, se spala si se taie marunt. Orezul se alege de impuritati, se spala si se fierbe. Tarhonul se spala, se opareste si se taie marunt. Ceapa verde si patrunjelul se curata, se spala si se taie marunt. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece si se separa albusurile de galbenusuri. Faina se cerne. Supa de oase se prepara folosindu-se reteta respectiva.
Tehnica prepararii
Supa de oase se fierbe impreuna cu morcovi, ceapa si telina inabusite in ulei. Când legumele sunt aproape fierte, se adauga ceapa verde, orez si loboda. Dupa10 minute de fierbere, se adauga otet si compozitia formata din faina, galbenusuri si smântâna sau iaurt., impreuna cu tarhon si sare si se fierb circa 10 minute.
Prezentarea si servirea
Ciorba se prezinta in bol, supiera sau cana, cu patrunjel verde deasupra. Se serveste fierbinte.