Ciorba ardeleneasca cu loboda

May 17, 2014 - Supe/Ciorbe

Ingrediente
  • 1,5 kg loboda
  • 200 g ceapa
  • 100 g morcovi
  • 100 g telina radacina
  • 200 g ceapa verde
  • 50 g tarhon verde
  • 100 g ulei
  • 400 g iaurt sau smantana
  • 75 g oua (3 galbenusuri)
  • 50 g patrunjel verde
  • 100 g orez
  • 50 g faina
  • 50 ml otet 9 grade
  • 2 kg supa de oase
  • 40 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Loboda se curata, se spala in mai multe ape si se taie fâsii. Ceapa, morcovii si telina se curata, se spala si se taie marunt. Orezul se alege de impuritati, se spala si se fierbe. Tarhonul se spala, se opareste si se taie marunt. Ceapa verde si patrunjelul se curata, se spala si se taie marunt. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece si se separa albusurile de galbenusuri. Faina se cerne. Supa de oase se prepara folosindu-se reteta respectiva.

Tehnica prepararii

Supa de oase se fierbe impreuna cu morcovi, ceapa si telina inabusite in ulei. Când legumele sunt aproape fierte, se adauga ceapa verde, orez si loboda. Dupa10 minute de fierbere, se adauga otet si compozitia formata din faina, galbenusuri si smântâna sau iaurt., impreuna cu tarhon si sare si se fierb circa 10 minute.

Prezentarea si servirea

Ciorba se prezinta in bol, supiera sau cana, cu patrunjel verde deasupra. Se serveste fierbinte.

  • O portie: 400 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri