Ciorba banateana cu carne de iepure

May 17, 2014 - Supe/Ciorbe

Ingrediente
  • 1,3 kg carne de iepure cu os
  • 350 g morcovi
  • 200 g ceapa
  • 1 g cimbru
  • 50 g patrunjel verde
  • 100 g telina radacina
  • 50 g tarhon uscat
  • 50 g ulei
  • 10 ml otet 9 grade
  • 50 ml vin rosu
  • 100 g sange de iepure
  • 40 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Carnea de iepure (de la gât, piept) se transeaza in câte doua bucati la portie. Ceapa, telina, morcovii se curata, se spala si se taie marunt. Patrunjelul verde se spala si se taie marunt. Tarhonul se curata, se spala, se opareste si se taie marunt.

Tehnica prepararii

Bucatile de carne se fierb in 4 l apa cu sare, indepartându-se spuma. Când carnea este pe jumatate fiarta, se adauga morcovi, telina, ceapa si se continua fierberea. Când este aproape gata, se adauga vin rosu amestecat cu sângele de iepure, tarhon, cimbru, ulei si otet. Se mai fierbe 5 - 10 minute, se retrage vasul de pe foc si se adauga jumatate din cantitatea de patrunjel verde.

Prezentarea si servirea

Ciorba se pezinta in bol, cana sau supiera, cu patrunjel verde deasupra. Se serveste fierbinte.

  • O portie: carne cu os 90 g, ciorba 310 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri