May 17, 2014 - Supe/Ciorbe
Operatii pregatitoare
Carnea de iepure (de la gât, piept) se transeaza in câte doua bucati la portie. Ceapa, telina, morcovii se curata, se spala si se taie marunt. Patrunjelul verde se spala si se taie marunt. Tarhonul se curata, se spala, se opareste si se taie marunt.
Tehnica prepararii
Bucatile de carne se fierb in 4 l apa cu sare, indepartându-se spuma. Când carnea este pe jumatate fiarta, se adauga morcovi, telina, ceapa si se continua fierberea. Când este aproape gata, se adauga vin rosu amestecat cu sângele de iepure, tarhon, cimbru, ulei si otet. Se mai fierbe 5 - 10 minute, se retrage vasul de pe foc si se adauga jumatate din cantitatea de patrunjel verde.
Prezentarea si servirea
Ciorba se pezinta in bol, cana sau supiera, cu patrunjel verde deasupra. Se serveste fierbinte.