May 17, 2014 - Supe/Ciorbe
Operatii pregatitoare
Ceapa se curata, se spala, se taie marunt si se opareste. Rosiile se spala, se taie felii. Cartofii se curata, se spala si se taie cuburi mici. Ardeiul iute se curata, se spala si se taie marunt. Fideaua se fierbe si se trece prin jet de apa rece. Laptele se fierbe si se raceste. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt.
Tehnica prepararii
Cartofii, ceapa si ardeiul iute se inabusa in ulei cu 100 ml apa, se adauga boia de ardei, sare, circa 3,5 l apa si se fierbe 20 minute. Se adauga rosii, lapte si se continua fierberea inca 20 minute. Inainte de sfârsitul fierberii, se adauga fidea si jumatate din cantitatea de patrunjel verde.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta in bol, cana sau supiera, cu patrunjel verde deasupra. Se serveste fierbinte.