Ciorba bulgareasca

May 17, 2014 - Supe/Ciorbe



Ingrediente
  • 250 g ceapa
  • 500 g rosii proaspete
  • 500 g cartofi
  • 10 g ardei iute
  • 50 g ulei
  • 100 g fidea
  • 400 ml lapte
  • 3 g boia de ardei dulce
  • 50 g patrunjel verde
  • 40 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 60 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Ceapa se curata, se spala, se taie marunt si se opareste. Rosiile se spala, se taie felii. Cartofii se curata, se spala si se taie cuburi mici. Ardeiul iute se curata, se spala si se taie marunt. Fideaua se fierbe si se trece prin jet de apa rece. Laptele se fierbe si se raceste. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt.

Tehnica prepararii

Cartofii, ceapa si ardeiul iute se inabusa in ulei cu 100 ml apa, se adauga boia de ardei, sare, circa 3,5 l apa si se fierbe 20 minute. Se adauga rosii, lapte si se continua fierberea inca 20 minute. Inainte de sfârsitul fierberii, se adauga fidea si jumatate din cantitatea de patrunjel verde.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta in bol, cana sau supiera, cu patrunjel verde deasupra. Se serveste fierbinte.

citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri