May 17, 2014 - Supe/Ciorbe
Operatii pregatitoare
Carnea de berbec se spala, se portioneaza, se opareste, se spala in doua, trei ape reci. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Morcovii, patrunjelul radacina, pastârnacul si telina se curata, se spala si se taie triunghiuri sau cuburi. Ardeiul gras, cartofii se curata, se spala si se taie cuburi. Rosiile proaspete se spala, se oparesc, se decojesc, se taie in sferturi. Leusteanul, patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Borsul se fierbe si se strecoara.
Tehnica prepararii
Carnea se pune la fiert in apa rece (circa 3,5 l) cu sare. Se indeparteaza spuma. Când carnea este fiarta pe jumatate se adauga morcovi, telina, patrunjel radacina, pastârnac, ceapa, cartofi, ardei gras si se continua fierberea. Se adauga pasta se tomate, bors si rosii si se fierbe circa 5 minute. Se adauga leustean.
Prezentarea si servirea
Ciorba se prezinta in bol, supiera sau cana, cu patrunjel verde deasupra. Se serveste fierbinte.