Ciorba cu carne de berbec si legume

May 17, 2014 - Supe/Ciorbe

Ingrediente
  • 1,1 kg carne de berbec
  • 200 g morcovi
  • 150 g ceapa
  • 400 g cartofi
  • 200 g ardei gras
  • 30 g leustean
  • 30 g patrunjel verde
  • 100 g patrunjel radacina si pastarnac
  • 300 g rosii proaspete
  • 50 g pasta de tomate
  • 150 g telina radacina
  • 1,5 l bors sau 5 g sare de lamaie
  • 40 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Carnea de berbec se spala, se portioneaza, se opareste, se spala in doua, trei ape reci. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Morcovii, patrunjelul radacina, pastârnacul si telina se curata, se spala si se taie triunghiuri sau cuburi. Ardeiul gras, cartofii se curata, se spala si se taie cuburi. Rosiile proaspete se spala, se oparesc, se decojesc, se taie in sferturi. Leusteanul, patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Borsul se fierbe si se strecoara.

Tehnica prepararii

Carnea se pune la fiert in apa rece (circa 3,5 l) cu sare. Se indeparteaza spuma. Când carnea este fiarta pe jumatate se adauga morcovi, telina, patrunjel radacina, pastârnac, ceapa, cartofi, ardei gras si se continua fierberea. Se adauga pasta se tomate, bors si rosii si se fierbe circa 5 minute. Se adauga leustean.

Prezentarea si servirea

Ciorba se prezinta in bol, supiera sau cana, cu patrunjel verde deasupra. Se serveste fierbinte.

  • O portie: carne cu os 70 g, ciorba 330 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri