May 17, 2014 - Supe/Ciorbe
Operatii pregatitoare
Carnea de mânzat se spala si se portioneaza. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Morcovii, pastârnacul, patrunjelul radacina si telina se curata, se spala si se taie marunt. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece si se separa albusurile de galbenusuri. Mararul verde se curata, se spala si se taie marunt. Orezul se alege de impuritati, se spala si se fierbe.
Tehnica prepararii
Carnea se fierbe in apa (circa 3 l) cu sare, se spumeaza. Se adauga ceapa, morcovi, pastârnac, patrunjel radacina si telina si se fierb circa 20 minute. Când carnea si legumele sunt fierte se adauga orez si compozitia formata din galbenusuri, faina si smântâna sau iaurt si se fierb 10 minute. Se adauga suc de lamâie, sare si marar verde si se mai fierb circa 5 minute.
Prezentarea si servirea
Ciorba se prezinta in bol, supiera sau cana. Se serveste fierbinte.