Ciorba cu carne de manzat (a la grec)

May 17, 2014 - Supe/Ciorbe

Ingrediente
  • 1 kg cap de piept de manzat cu os
  • 200 g patrunjel radacina si pastarnac
  • 200 g telina radacina
  • 200 g ceapa
  • 200 g morcovi
  • 50 g marar verde
  • 75 g oua (3 galbenusuri)
  • 200 g smantana sau 400 g iaurt
  • 100 g lamaie sau 3 g sare de lamaie
  • 100 g orez
  • 50 g faina
  • 40 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Carnea de mânzat se spala si se portioneaza. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Morcovii, pastârnacul, patrunjelul radacina si telina se curata, se spala si se taie marunt. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece si se separa albusurile de galbenusuri. Mararul verde se curata, se spala si se taie marunt. Orezul se alege de impuritati, se spala si se fierbe.

Tehnica prepararii

Carnea se fierbe in apa (circa 3 l) cu sare, se spumeaza. Se adauga ceapa, morcovi, pastârnac, patrunjel radacina si telina si se fierb circa 20 minute. Când carnea si legumele sunt fierte se adauga orez si compozitia formata din galbenusuri, faina si smântâna sau iaurt si se fierb 10 minute. Se adauga suc de lamâie, sare si marar verde si se mai fierb circa 5 minute.

Prezentarea si servirea

Ciorba se prezinta in bol, supiera sau cana. Se serveste fierbinte.

  • O portie: carne cu os 60 g, ciorba 340 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri