Ciorba cu carne de miel ( a la grec)

May 17, 2014 - Supe/Ciorbe

Ingrediente
  • 850 g carne de miel cu os
  • 200 g morcovi
  • 200 g telina radacina
  • 200 g ceapa
  • 200 g ceapa verde
  • 200 g patrunjel radacina si pastarnac
  • 50 g marar verde
  • 50 g ulei
  • 200 g smantana sau 400 g iaurt
  • 75 g orez
  • 50 g faina
  • 75 g oua (3 galbenusuri)
  • 100 g lamaie sau 3 g sare de lamaie
  • 40 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Carnea de miel se spala. Morcovii, telina, pastârnacul si patrunjelul radacina se curata, se spala si se taie marunt. Ceapa si ceapa verde se curata, se spala si se taie marunt. Orezul se alege de impuritati, se spala si se fierbe. Ouale se, se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece si se separa albusurile de galbenusuri. Mararul verde se curata, se spala si se taie marunt. Lamâia se spala si i se extrage sucul. Faina se cerne.

Tehnica prepararii

Carnea se fierbe in apa (circa 3 litri) cu sare si se spumeaza. Se adauga morcovi, telina, pastârnac, patrunjel radacina si ceapa inabusite in ulei. Carnea fiarta se scoate separat si se portioneaza. Se continua fierberea, adaugându-se ceapa verde si compozitia din galbenusuri, faina si smântâna sau iaurt si se fierb 10 minute. Se adauga marar verde, suc de lamâie si sare si se mai fierb circa 5 minute.

Prezentarea si servirea

Ciorba se prezinta in bol, supiera sau cana. Se serveste fierbinte.

  • O portie: carne cu os 60 g, ciorba 340 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri