May 17, 2014 - Supe/Ciorbe
Operatii pregatitoare
Carnea de miel se spala. Morcovii, telina, pastârnacul si patrunjelul radacina se curata, se spala si se taie marunt. Ceapa si ceapa verde se curata, se spala si se taie marunt. Orezul se alege de impuritati, se spala si se fierbe. Ouale se, se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece si se separa albusurile de galbenusuri. Mararul verde se curata, se spala si se taie marunt. Lamâia se spala si i se extrage sucul. Faina se cerne.
Tehnica prepararii
Carnea se fierbe in apa (circa 3 litri) cu sare si se spumeaza. Se adauga morcovi, telina, pastârnac, patrunjel radacina si ceapa inabusite in ulei. Carnea fiarta se scoate separat si se portioneaza. Se continua fierberea, adaugându-se ceapa verde si compozitia din galbenusuri, faina si smântâna sau iaurt si se fierb 10 minute. Se adauga marar verde, suc de lamâie si sare si se mai fierb circa 5 minute.
Prezentarea si servirea
Ciorba se prezinta in bol, supiera sau cana. Se serveste fierbinte.