May 17, 2014 - Supe/Ciorbe
Operatii pregatitoare
Carnea de porc se spala si se portioneaza. Morcovii, pastarnacul, patrunjelul radacina si telina se curata, se spala si se taie cuburi. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Orezul se alege de impuritati, se spala si se fierbe. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece si se separa albusurile de galbenusuri. Mararul verde se curata, se spala si se taie marunt. Faina se cerne. Lamaia se spala si i se extrage sucul.
Tehnica prepararii
Carnea se fierbe in apa (circa 3 l) cu sare si se spumeaza. Se adauga morcovi, pastarnac, patrunjel radacina, telina, ceapa. Cand carnea si legumele sunt aproape fierte se adauga orez, compozitia din galbenusuri, faina si smantana sau iaurt si se fierb 10 minute; se adauga suc de lamaie , marar verde si sare si se mai fierb 5 minute.
Prezentarea si servirea
Ciorba se prezinta in bol, supiera sau cana. Se serveste fierbinte.