Ciorba cu carne de porc (a la grec)

May 17, 2014 - Supe/Ciorbe

Ingrediente
  • 1 kg piept de porc cu os
  • 200 g morcovi
  • 200 g telina radacina
  • 200 g ceapa
  • 200 g patrunjel radacina si pastarnac
  • 50 g marar verde
  • 200 g smantana sau 400 g iaurt
  • 75 g oua (3 galbenusuri)
  • 100 g orez
  • 50 g faina
  • 100 g lamaie sau 3 g sare de lamaie
  • 40 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Carnea de porc se spala si se portioneaza. Morcovii, pastarnacul, patrunjelul radacina si telina se curata, se spala si se taie cuburi. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Orezul se alege de impuritati, se spala si se fierbe. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece si se separa albusurile de galbenusuri. Mararul verde se curata, se spala si se taie marunt. Faina se cerne. Lamaia se spala si i se extrage sucul.

Tehnica prepararii

Carnea se fierbe in apa (circa 3 l) cu sare si se spumeaza. Se adauga morcovi, pastarnac, patrunjel radacina, telina, ceapa. Cand carnea si legumele sunt aproape fierte se adauga orez, compozitia din galbenusuri, faina si smantana sau iaurt si se fierb 10 minute; se adauga suc de lamaie , marar verde si sare si se mai fierb 5 minute.

Prezentarea si servirea

Ciorba se prezinta in bol, supiera sau cana. Se serveste fierbinte.

  • O portie: carne cu os 60 g, ciorba 340 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri