Ciorba cu carne de pui

May 17, 2014 - Supe/Ciorbe

Ingrediente
  • 900 g carne de pui calitatea I fara cap si picioare
  • 300 g morcovi
  • 200 g telina radacina
  • 200 g ceapa
  • 250 g varza alba
  • 200 g patrunjel radacina si pastarnac
  • 400 g rosii proaspete sau 200 g din conserva
  • 50 g pasta de tomate
  • 50 g leustean verde
  • 400 g cartofi
  • 1,5 l bors sau 5 g sare de lamaie
  • 40 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Puii se curata, se trec prin flacara si se spala. Morcovii, telina, ceapa, pastârnacul, patrunjelul radacina se curata, se spala si se taie marunt. Rosii proaspete se curata, se spala, se oparesc, se decojesc si se taie felii. Varza se curata si se taie felii subtiri. Cartofii se spala, se curata, se spala si se taie cuburi. Patrunjelul si leusteanul verde se spala si se taie marunt. Borsul se fierbe si se strecoara.

Tehnica prepararii

Puii se fierb in apa (circa 2 l) cu sare si se spumeaza. Se adauga morcovi, telina, patrunjel radacina, pastârnac, ceapa, varza si cartofi si se fierb circa 20 minute. Carnea fiarta se scoate separat si se portioneaza. Se adauga pasta de tomate, rosii, bors, leustean si se continua fierberea circa 10 minute.

Prezentarea si servirea

Ciorba se prezinta in bol, supiera sau cana, cu patrunjel verde deasupra. Se serveste fierbinte.

  • O portie: carne 60 g, ciorba 340 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri