May 17, 2014 - Supe/Ciorbe
Operatii pregatitoare
Puii se curata, se trec prin flacara si se spala. Morcovii, telina, ceapa, pastârnacul, patrunjelul radacina se curata, se spala si se taie marunt. Rosii proaspete se curata, se spala, se oparesc, se decojesc si se taie felii. Varza se curata si se taie felii subtiri. Cartofii se spala, se curata, se spala si se taie cuburi. Patrunjelul si leusteanul verde se spala si se taie marunt. Borsul se fierbe si se strecoara.
Tehnica prepararii
Puii se fierb in apa (circa 2 l) cu sare si se spumeaza. Se adauga morcovi, telina, patrunjel radacina, pastârnac, ceapa, varza si cartofi si se fierb circa 20 minute. Carnea fiarta se scoate separat si se portioneaza. Se adauga pasta de tomate, rosii, bors, leustean si se continua fierberea circa 10 minute.
Prezentarea si servirea
Ciorba se prezinta in bol, supiera sau cana, cu patrunjel verde deasupra. Se serveste fierbinte.