Ciorba cu carne de pui si rosii

May 17, 2014 - Supe/Ciorbe

Ingrediente
  • 900 g carne de pui calitatea I fara cap si picioare
  • 2 kg rosii proaspete sau 1 kg conserva
  • 200 g morcovi
  • 100 g telina radacina
  • 200 g pastarnac si patrunjel radacina
  • 200 g ceapa
  • 100 g orez
  • 30 g leustean verde
  • 50 g patrunjel verde
  • 40 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Puii se curata, se trec prin flacara si se spala. Ceapa, morcovii si telina se curata, se spala si se taie marunt. Rosiile proaspete se spala, se oparesc si se decojesc. Orezul se alege de impuritati, se spala, se fierbe si se trece prin jet de apa rece. Leusteanul, patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt.

Tehnica prepararii

Puii se fierb in apa (circa 3 l) cu sare si se spumeaza. Se adauga morcovi, telina si ceapa. Când carnea si legumele sunt fierte, se adauga rosii si orez. Carnea se scoate separat si se portioneaza. Se continua fierberea circa 10 minute. Se adauga leustean verde si jumatate din cantitatea de patrunjel verde.

Prezentarea si servirea

Ciorba se prezinta in bol, supiera sau cana, cu patrunjel verde deasupra. Se serveste fierbinte.

  • O portie: carne 60 g, ciorba 340 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri