May 17, 2014 - Supe/Ciorbe
Operatii pregatitoare
Puii se curata, se trec prin flacara si se spala. Ceapa, morcovii si telina se curata, se spala si se taie marunt. Rosiile proaspete se spala, se oparesc si se decojesc. Orezul se alege de impuritati, se spala, se fierbe si se trece prin jet de apa rece. Leusteanul, patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt.
Tehnica prepararii
Puii se fierb in apa (circa 3 l) cu sare si se spumeaza. Se adauga morcovi, telina si ceapa. Când carnea si legumele sunt fierte, se adauga rosii si orez. Carnea se scoate separat si se portioneaza. Se continua fierberea circa 10 minute. Se adauga leustean verde si jumatate din cantitatea de patrunjel verde.
Prezentarea si servirea
Ciorba se prezinta in bol, supiera sau cana, cu patrunjel verde deasupra. Se serveste fierbinte.