Ciorba cu carne de vita (a la grec)

May 17, 2014 - Supe/Ciorbe

Ingrediente
  • 750 g carne de vita calitatea I
  • 200 g ceapa
  • 200 g morcovi
  • 200 g telina radacina
  • 200 g patrunjel radacina si pastarnac
  • 50 g marar verde
  • 200 g smantana sau iaurt
  • 75 g oua (3 galbenusuri)
  • 100 g lamaie sau 3 g sare de lamaie
  • 100 g orez
  • 50 g faina
  • 40 g faina
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Carnea se spala si se portioneaza. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Morcovii, telina, pastârnacul si patrunjelul radacina se curata, se spala si se taie cuburi. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece si se separa albusurile de galbenusuri. Orezul se alege de impuritati, se spala si se fierbe. Lamaia se spala si i se extrage sucul. Faina se cerne. Mararul verde se curata, se spala si se taie marunt.

Tehnica prepararii

Carnea se fierbe in apa (circa 4 l) si se spumeaza. Se adauga morcovi, telina, pastârnac, patrunjel radacina si ceapa si se fierb impreuna. Se continua fierberea, adaugând orez si compozitia formata din galbenusuri, faina si smantana sau iaurt. Se adauga marar, suc de lamâie si sare si se mai fierb circa 10 minute.

Prezentarea si servirea

Ciorba se prezinta in bol, supiera sau cana. Se serveste fierbinte.

  • O portie: carne 40 g, ciorba 360 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri