May 17, 2014 - Supe/Ciorbe
Operatii pregatitoare
Carnea se spala si se portioneaza. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Morcovii, telina, pastârnacul si patrunjelul radacina se curata, se spala si se taie cuburi. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece si se separa albusurile de galbenusuri. Orezul se alege de impuritati, se spala si se fierbe. Lamaia se spala si i se extrage sucul. Faina se cerne. Mararul verde se curata, se spala si se taie marunt.
Tehnica prepararii
Carnea se fierbe in apa (circa 4 l) si se spumeaza. Se adauga morcovi, telina, pastârnac, patrunjel radacina si ceapa si se fierb impreuna. Se continua fierberea, adaugând orez si compozitia formata din galbenusuri, faina si smantana sau iaurt. Se adauga marar, suc de lamâie si sare si se mai fierb circa 10 minute.
Prezentarea si servirea
Ciorba se prezinta in bol, supiera sau cana. Se serveste fierbinte.