Ciorba cu carne de vita si legume

May 17, 2014 - Supe/Ciorbe

Ingrediente
  • 750 g carne de vita calitatea I
  • 200 g ceapa
  • 300 g morcovi
  • 200 g telina radacina
  • 900 g cartofi
  • 250 g varza dulce
  • 200 g patrunjel radacina si pastarnac
  • 400 g rosii proaspete
  • 50 g patrunjel verde
  • 1,5 l bors sau 3 g sare de lamaie
  • 50 g leustean verde
  • 40 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Carnea de vita se spala si se portioneaza. Telina, morcovii, patrunjelul radacina si pastârnacul se curata, se spala si se taie cuburi. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Varza dulce se curata, se spala si se taie careuri. Patrunjelul verde si leusteanul se curata, se spala si se taie marunt. Cartofii se spala, se curata, se spala, se taie cuburi. Rosiile proaspete se curata, se spala, se oparesc, se decojesc se taie felii. Borsul se fierbe si se strecoara.

Tehnica prepararii

Carnea se fierbe in apa (circa 4 l) cu sare, se spumeaza. Când carnea este fiarta pe jumatate, se adauga telina, morcovi, patrunjel radacina si pastârnac, ceapa, cartofi si varza. Când cartofii au fost fierti, se adauga pasta de tomate, rosii, leustean verde, bors si sare. Se fierb inca 5 minute.

Prezentarea si servirea

Ciorba se prezinta in supiera, bol sau cana, cu patrunjel verde deasupra. Se serveste fierbinte.

  • o portie: carne 40 g, ciorba 360 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri