May 17, 2014 - Supe/Ciorbe
Operatii pregatitoare
Carnea de vita se spala si se portioneaza. Telina, morcovii, patrunjelul radacina si pastârnacul se curata, se spala si se taie cuburi. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Varza dulce se curata, se spala si se taie careuri. Patrunjelul verde si leusteanul se curata, se spala si se taie marunt. Cartofii se spala, se curata, se spala, se taie cuburi. Rosiile proaspete se curata, se spala, se oparesc, se decojesc se taie felii. Borsul se fierbe si se strecoara.
Tehnica prepararii
Carnea se fierbe in apa (circa 4 l) cu sare, se spumeaza. Când carnea este fiarta pe jumatate, se adauga telina, morcovi, patrunjel radacina si pastârnac, ceapa, cartofi si varza. Când cartofii au fost fierti, se adauga pasta de tomate, rosii, leustean verde, bors si sare. Se fierb inca 5 minute.
Prezentarea si servirea
Ciorba se prezinta in supiera, bol sau cana, cu patrunjel verde deasupra. Se serveste fierbinte.