Ciorba cu carne de vita si varza

May 17, 2014 - Supe/Ciorbe

Ingrediente
  • 1,3 kg varza alba
  • 750 g carne de vita calitatea I
  • 150 g morcovi
  • 150 g pastarnac si patrunjel radacina
  • 200 g ceapa
  • 250 g rosii proaspete
  • 50 g pasta de tomate
  • 400 g iaurt
  • 50 oua (2 galbenusuri)
  • 25 ml otet 9 grade
  • 3 g boia de ardei dulce
  • 40 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Carnea de vita se spala si se portioneaza. Varza se curata, se spala si se taie careuri mici. Morcovii, pastarnacul, patrunjelul radacina si ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece si se separa albusurile de galbenusuri. Rosiile se curata, se spala, se oparesc, se decojesc si se taie felii. Faina se cerne.

Tehnica prepararii

Carnea de vita se fierbe in apa (circa 4 l) cu sare si se spumeaza. Se adauga morcovi, pastarnac, patrunjel radacina, ceapa, varza, pasta de tomate, rosii, boia si se fierb impreuna. Din galbenusuri, faina si iaurt se preapra o compozitie, care se adauga in ciorba. Se continua fierberea 10 minute, adaugandu-se otet si sare.

Prezentarea si servirea

Ciorba se prezinta in bol, supiera sau cana. Se serveste fierbinte.

  • O portie: carne 40 g, ciorba 360 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri