May 17, 2014 - Supe/Ciorbe
Operatii pregatitoare
Carnea de vita se spala si se portioneaza. Varza se curata, se spala si se taie careuri mici. Morcovii, pastarnacul, patrunjelul radacina si ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece si se separa albusurile de galbenusuri. Rosiile se curata, se spala, se oparesc, se decojesc si se taie felii. Faina se cerne.
Tehnica prepararii
Carnea de vita se fierbe in apa (circa 4 l) cu sare si se spumeaza. Se adauga morcovi, pastarnac, patrunjel radacina, ceapa, varza, pasta de tomate, rosii, boia si se fierb impreuna. Din galbenusuri, faina si iaurt se preapra o compozitie, care se adauga in ciorba. Se continua fierberea 10 minute, adaugandu-se otet si sare.
Prezentarea si servirea
Ciorba se prezinta in bol, supiera sau cana. Se serveste fierbinte.