Ciorba cu cartofi

May 17, 2014 - Supe/Ciorbe



Ingrediente
  • 2 kg cartofi
  • 300 g ceapa
  • 200 g morcovi
  • 150 g patrunjel radacina
  • 50 g pasta tomate
  • 100 g ulei
  • 1,5 l bors
  • 3 g boia de ardei dulce
  • 50 g leustean verde
  • 50 g patrunjel verde
  • 40 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 60 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Ceapa, morcovii si patrunjelul radacina se curata, se spala si se taie marunt. Cartofii se spala, se curata si se taie cuburi. Leusteanul si patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Borsul se fierbe si se strecoara. Pasta de tomate se dilueaza in 75 ml apa.

Tehnica prepararii

Ceapa, morcovii si patrunjelul radacina se fierb in apa cu sare. Dupa 15 - 20 minute de fierbere, se adauga cartofii, continuând fierberea. Când carofii sunt fierti, se adauga pasta de tomate, ulei, boia de ardei si bors. Se fierb impreuna circa 5 minute. Se adauga leustean verde.

Prezentarea si servirea

Ciorba se prezinta in bol, supiera sau cana, cu patrunjel verde deasupra. Se serveste fierbinte.

  • O portie: 400 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri