Ciorba cu dovlecei (a la grec)

May 17, 2014 - Supe/Ciorbe

Ingrediente
  • 1,6 kg dovlecei proaspeti
  • 200 g ceapa
  • 50 g patrunjel verde
  • 50 g ulei
  • 200 g ulei sau 400 g smantana
  • 3 kg supa de oase
  • 100 g orez
  • 50 g faina
  • 200 g morcovi
  • 200 g telina radacina
  • 100 g pastarnac si patrunjel radacina
  • 200 g smantana sau 400 g iaurt
  • 75 g oua (3 galbenusuri)
  • 50 g marar verde
  • 100 g lamaie sau 3 g sare de lamaie
  • 30 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 60 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Dovleceii se curata, se spala si se taie cuburi. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Morcovii, telina, patrunjelul radacina si pastârnacul se curata, se spala si se taie marunt. Orezul se alege de impuritati, se spala si se fierbe. Faina se cerne. Lamâia se spala si se extrage sucul. Mararul verde se curata, se spala si se taie marunt. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec pin jet de apa rece si se separa albusurile de galbenusuri. Supa de oase se prepara, folosindu-se reteta respectiva.

Tehnica prepararii

Supa de oase se fierbe impreuna cu telina, morcovi, pastârnac, patrunjel radacina si ceapa inabusita in ulei. Când legumele sunt aproape fierte, se adauga dovlecei si orez si se continua fierberea. Se adauga compozitia formata din galbenusuri, faina si smântâna sau iaurt. Se adauga marar verde, suc de lamâie si se mai fierbe circa 10 minute.

Prezentarea si servirea

Ciorba se prezinta in bol, supiera sau cana. Se serveste fierbinte.

  • O portie: 400 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri