Ciorba cu dovlecei

May 17, 2014 - Supe/Ciorbe

Ingrediente
  • 1,6 kg dovlecei proaspeti
  • 200 g ceapa
  • 50 g patrunjel verde
  • 50 g ulei
  • 200 g ulei sau 400 g smantana
  • 3 kg supa de oase
  • 75 g orez
  • 50 g faina
  • 50 ml otet 9 grade
  • 200 g morcovi
  • 200 g telina radacina
  • 100 g pastarnac si patrunjel radacina
  • 50 g marar verde
  • 5 g sare de lamaie
  • 40 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 60 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Telina, morcovii, pastârnacul radacina se curata, se spala si se taie marunt. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Dovleceii se curata, se spala si se taie cuburi. Patrunjelul si mararul verde se curata, se spala si se taie marunt. Faina se cerne. Supa de oase se prepara folosindu-se reteta respectiva. Orezul se alege de impuritati, se spala, se fierbe si se trece sub jet de apa rece.

Tehnica prepararii

Supa de oase se fierbe impreuna cu morcovi, telina, pastârnac, patrunjel radacina si ceapa inabusite in ulei. Când legumele sunt aproape fierte, se adauga orez, otet, dovlecei si compozitia preparata din faina cu smântâna sau iaurt. Se adauga suc de lamâie, marar si sare si se fierb 10 minute.

Prezentarea si servirea

Ciorba se prezinta in bol, supiera sau cana, cu patrunjel verde deasupra. Se serveste fierbinte.

  • O portie: 400 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri