May 17, 2014 - Supe/Ciorbe
Operatii pregatitoare
Telina, morcovii, pastârnacul radacina se curata, se spala si se taie marunt. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Dovleceii se curata, se spala si se taie cuburi. Patrunjelul si mararul verde se curata, se spala si se taie marunt. Faina se cerne. Supa de oase se prepara folosindu-se reteta respectiva. Orezul se alege de impuritati, se spala, se fierbe si se trece sub jet de apa rece.
Tehnica prepararii
Supa de oase se fierbe impreuna cu morcovi, telina, pastârnac, patrunjel radacina si ceapa inabusite in ulei. Când legumele sunt aproape fierte, se adauga orez, otet, dovlecei si compozitia preparata din faina cu smântâna sau iaurt. Se adauga suc de lamâie, marar si sare si se fierb 10 minute.
Prezentarea si servirea
Ciorba se prezinta in bol, supiera sau cana, cu patrunjel verde deasupra. Se serveste fierbinte.