Ciorba cu dovlecei umpluti

May 17, 2014 - Supe/Ciorbe

Ingrediente
  • 2 kg dovlecei proaspeti
  • 200 g morcovi
  • 200 g ceapa
  • 100 g telina radacina
  • 25 g patrunjel verde
  • 100 g patrunjel radacina
  • 25 g marar verde
  • 450 g carne de vita calitatea I
  • 2,5 kg supa de oase
  • 50 g ulei
  • 400 g iaurt sau 200 g smantana
  • 100 g orez
  • 150 g oua
  • 50 g faina
  • 1 g piper macinat
  • 100 g lamaie sau 3 g sare de lamaie
  • 30 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Dovleceii (nu prea mari si apropiati intre ei ca marime) se spala, se curata de coaja si li se scoate miezul. Ceapa, morcovii, telina si patrunjelul radacina se curata, se spala si se taie marunt. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece si se separa albusurile de galbenusuri. Orezul se alege de impuritati, se spala si se fierbe jumatate din cantitate. Patrunjelul si mararul verde se curata, se spala si se taie marunt. Lamâia se spala si i se extrage sucul. Carnea de vita se spala, se taie bucati si se toaca cu masina cu sita deasa. Faina se cerne.

Tehnica prepararii

Carnea tocata se amesteca cu orezul fiert, albusurile de ou, sare, piper, jumatate din cantitatea de patrunjel verde si ceapa. Dovleceii se umplu cu aceasta compozitie se asaza intr-o tava cu ulei, se adauga supa de oase (500 g) si se fierb inabusit la cuptor. Se stropesc din când in când cu supa de oase. Ciorba se prepara astfel: in supa de oase strecurata, se fierb restul de ceapa, telina, morcovi, patrunjel radacina si orezul ramas. Când legumele sunt fierte, se adauga sucul de lamâie si o compozitie formata din faina, galbenusuri, iaurt sau smântâna si putina supa. Se adauga jumatate din cantitatea de marar.

Prezentarea si servirea

Ciorba se prezinta in bol, supiera sau cana, cu câte un dovlecel umplut, cu marar si patrunjel verde deasupra. Se serveste fierbinte.

  • O portie: dovlecei umpluti 150 g; ciorba 250 g.
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri