May 17, 2014 - Supe/Ciorbe
Operatii pregatitoare
Fasolea boabe se alege de impuritati, se spala si se lasa in apa rece circa 12 ore. Morcovii, ceapa si telina se curata, se spala si se taie marunt. Patrunjelul si leusteanul verde se curata si se taie marunt. Usturoiul se curata si se taie marunt. Rosiile proaspete se curata, se spala si se taie felii.
Tehnica prepararii
Fasolea se fierbe in apa, dupa 15 minute de fierbere, se indeparteaza apa, se inlocuieste cu alta apa fiarta si se continua fierberea. Când fasolea este pe jumatate fiarta, se adauga morcovi, telina, ceapa, ulei si cimbru. Când ciorba este fiarta, se adauga rosii, otet, usturoi si sare. Se mai fierbe circa 5 minute. Se adauaga leustean verde.
Prezentarea si servirea
Ciorba se prezinta in bol, supiera sau cana, cu patrunjel verde deasupra. Se serveste fierbinte.