Ciorba cu fasole boabe

May 17, 2014 - Supe/Ciorbe



Ingrediente
  • 500 g fasole boabe
  • 150 g ceapa
  • 200 g morcovi
  • 100 g telina radacina
  • 400 g rosii proaspete sau 200 din conserva
  • 100 g ulei
  • 50 ml otet 9 grade
  • 20 g usturoi
  • 1 g cimbru
  • 50 g patrunjel verde
  • 50 g leustean verde
  • 40 g sare
  • Portii: -
  • Timp de preparare: sub 120 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Fasolea boabe se alege de impuritati, se spala si se lasa in apa rece circa 12 ore. Morcovii, ceapa si telina se curata, se spala si se taie marunt. Patrunjelul si leusteanul verde se curata si se taie marunt. Usturoiul se curata si se taie marunt. Rosiile proaspete se curata, se spala si se taie felii.

Tehnica prepararii

Fasolea se fierbe in apa, dupa 15 minute de fierbere, se indeparteaza apa, se inlocuieste cu alta apa fiarta si se continua fierberea. Când fasolea este pe jumatate fiarta, se adauga morcovi, telina, ceapa, ulei si cimbru. Când ciorba este fiarta, se adauga rosii, otet, usturoi si sare. Se mai fierbe circa 5 minute. Se adauaga leustean verde.

Prezentarea si servirea

Ciorba se prezinta in bol, supiera sau cana, cu patrunjel verde deasupra. Se serveste fierbinte.

  • O portie: 400 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri