Ciorba cu fasole boabe si costita

May 17, 2014 - Supe/Ciorbe

Ingrediente
  • 500 g fasole boabe
  • 250 g costita afumata
  • 150 g ceapa
  • 50 g pasta tomate
  • 50 g tarhon verde
  • 200 g morcovi
  • 1 g cimbru
  • 75 g patrunjel radacina
  • 200 g pastarnac
  • 50 g patrunjel verde
  • 50 ml otet 9 grade
  • 40 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 120 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Fasolea boabe se alege de impuritati, se spala si se lasa in apa rece circa 12 ore. Ceapa, morcovii, pastârnacul si patrunjelul radacina se curata, se spala si se taie marunt. Costita afumata se taie cuburi mici. Tarhonul si patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Tarhonul se opareste. Pasta de tomate se dilueaza cu 75 ml apa.

Tehnica prepararii

Fasolea se fierbe in apa, dupa 15 minute de fierbere, se indeparteaza apa, se inlocuieste cu alta fierbinte si se continua fierberea. Când fasolea este pe jumatate fiarta, se adauga morcovi, patrunjel si pastârnac radacina, ceapa, cimbru si sare. Costita afumata se inabusa si se adauga la ciorba impreuna cu pasta de tomate, tarhon si otet, continuând fierberea inca15 minute.

Prezentarea si servirea

Ciorba se prezinta in bol, supiera sau cana, cu patrunjel verde deasupra. Se serveste fierbinte.

  • O portie: 400 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri