May 17, 2014 - Supe/Ciorbe
Operatii pregatitoare
Fasolea boabe se alege de impuritati, se spala si se lasa in apa rece circa 12 ore. Ceapa, morcovii, pastârnacul si patrunjelul radacina se curata, se spala si se taie marunt. Costita afumata se taie cuburi mici. Tarhonul si patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Tarhonul se opareste. Pasta de tomate se dilueaza cu 75 ml apa.
Tehnica prepararii
Fasolea se fierbe in apa, dupa 15 minute de fierbere, se indeparteaza apa, se inlocuieste cu alta fierbinte si se continua fierberea. Când fasolea este pe jumatate fiarta, se adauga morcovi, patrunjel si pastârnac radacina, ceapa, cimbru si sare. Costita afumata se inabusa si se adauga la ciorba impreuna cu pasta de tomate, tarhon si otet, continuând fierberea inca15 minute.
Prezentarea si servirea
Ciorba se prezinta in bol, supiera sau cana, cu patrunjel verde deasupra. Se serveste fierbinte.