May 17, 2014 - Supe/Ciorbe
Operatii pregatitoare
Fasolea verde se curata, se spala in mai multe ape si apoi se taie in bucati mari. Morcovii si ceapa se spala si se taie marunt. Rosiile proaspete se curata, se spala, se oparesc, se decojesc si se taie felii. Faina se cerne. Patrunjelul si mararul verde se curata, se spala si se taie marunt. Pasta de tomate se dilueaza cu 75 ml apa. Supa de oase se prepara, folosindu-se reteta respectiva.
Tehnica prepararii
Supa de oase se fierbe impreuna cu ceapa si morcovi inabusiti in ulei si fasole verde. Când fasolea este aproape fiarta, se adauga pasta de tomate, rosii, marar verde si faina dizolvata in 100 g supa de oase. Se fierb impreuna circa 15 minute, iar spre sfârsitul fierberii, se adauga sare si otet.
Prezentarea si servirea
Ciorba se prezinta in bol, supiera sau cana, cu smântâna si patrunjel verde deasupra. Se serveste fierbinte.