Ciorba cu fasole verde

May 17, 2014 - Supe/Ciorbe

Ingrediente
  • 1,2 kg fasole verde proaspata
  • 200 g ceapa
  • 50 g pasta de tomate
  • 50 g patrunjel verde
  • 500 g rosii proaspete sau 250 g din conserva
  • 50 g marar verde
  • 100 g morcovi
  • 100 g ulei
  • 200 g smantana sau 400 g iaurt
  • 50 ml otet 9 grade
  • 50 g faina
  • 2 kg supa de oase
  • 40 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 60 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Fasolea verde se curata, se spala in mai multe ape si apoi se taie in bucati mari. Morcovii si ceapa se spala si se taie marunt. Rosiile proaspete se curata, se spala, se oparesc, se decojesc si se taie felii. Faina se cerne. Patrunjelul si mararul verde se curata, se spala si se taie marunt. Pasta de tomate se dilueaza cu 75 ml apa. Supa de oase se prepara, folosindu-se reteta respectiva.

Tehnica prepararii

Supa de oase se fierbe impreuna cu ceapa si morcovi inabusiti in ulei si fasole verde. Când fasolea este aproape fiarta, se adauga pasta de tomate, rosii, marar verde si faina dizolvata in 100 g supa de oase. Se fierb impreuna circa 15 minute, iar spre sfârsitul fierberii, se adauga sare si otet.

Prezentarea si servirea

Ciorba se prezinta in bol, supiera sau cana, cu smântâna si patrunjel verde deasupra. Se serveste fierbinte.

  • O portie: 400 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri