May 17, 2014 - Supe/Ciorbe
Operatii pregatitoare
Morcovii, ceapa, telina si ceapa verde se curata, se spala si se taie marunt. Loboda se curata, se spala in mai multe ape si se taie fâsii. Orezul se curata de impuritata, se spala, se fierbe si se raceste in apa. Patrunjelul si leusteanul verde se curata, se spala si se taie marunt. Ouale se spala, se dezinfecteaza si se trec prin jet de apa rece. Borsul se fierbe si se strecoara.
Tehnica prepararii
Ceapa, morcovii, si telina se fierb in apa cu sare si ulei (75 g). Când legumele sunt fierte pe jumatate, se adauga ceapa verde si loboda. Se continua fierberea, adaugând orez si bors. Din doua oua si ulei se prepara o omleta, care se taie bucati mici si se adauga la ciorba. Se mai adauga treptat un ou batut, amestecând continuu. Se fierbe circa 5 minute. Se adauga leustean verde.
Prezentarea si servirea
Ciorba se prezinta in bol, supiera sau cana, cu patrunjel verde deasupra. Se serveste calda.