May 17, 2014 - Supe/Ciorbe
Operatii pregatitoare
Ceapa se curata si se spala; 100 g ceapa se taie marunt, iar restul se taie sferturi. Carnea se spala, se taie bucati si se toaca cu masina, impreuna cu ceapa taiata sferturi.Morcovii, telina radacina, pastârnacul, patrunjelul radacina se curata, se spala si se taie marunt. Orezul se alege de impuritati, se spala; 50 g se oparesc. Mararul si patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece si se separa albusurile de galbenusuri de la 3 oua. Lamâia se spala si i se extrage sucul. Faina se cerne. Supa de oase se prepara, folosindu-se reteta respectiva.
Tehnica prepararii
In supa de oase, se fierbe ceapa, morcovi, telina radacina, patrunjel radacina si pastarnac. In carnea tocata se adauga 1 ou (50 g), sare, patrunjel verde si orezul oparit. Se amesteca pentru omogenizarea compozitiei si se portioneaza in perisoare, care se rotunjesc si se asaza pe un platou stropit cu apa. Cand legumele sunt fierte pe jumatate, se adauga restul de orez, perisoarele si se mai fierb circa 20 minute. Se prepara o compozitie din faina amestecata cu smantana sau iaurt si 3 galbenusuri de ou si se adauga in ciorba. Se fierb circa 10 minute, se adauga suc de lamaie si marar verde.
Prezentarea si servirea
Ciorba se prezinta in bol, supiera sau cana. Se serveste fierbinte.