Ciorba cu perisoare din stavrid

Jun 14, 2014 - Supe/Ciorbe

Ingrediente
  • 1,3 kg stavrid cu cap
  • 500 g ceapa
  • 250 g morcovi
  • 100 g telina radacina
  • 50 g pasta de tomate
  • 750 g rosii proaspete sau 375 g conserva
  • 100 g ulei
  • 100 g oua
  • 50 g gris
  • 50 g orez
  • 7 g sare de lamaie
  • 1 g piper macinat
  • 50 g patrunjel verde
  • 50 g leustean verde
  • 40 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Pestele se decongeleaza, se curata, se decapiteaza si se eviscereaza, se spala, se fileteaza si se taie bucati mici. Ceapa se curata, se spala; 150 g se taie felii iar restul se taie marunt. Morcovii, telina si patrunjelul radacina se curata, se spala si se taie cuburi mici. Pasta de tomate se dilueaza in 100 ml apa. Patrunjelul si leusteanul verde se curata, se spala, se taie marunt. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece. Orezul se alege de impuritati si se spala. Grisul se cerne. Sarea de lamaie se dilueaza cu 25 ml apa. Rosiile proaspete se spala, se curata si se taie marunt.

Tehnica prepararii

Ceapa, morcovii, patrunjelul radacina si telina se fierb in circa 4,5 l apa rece cu sare. Pasta de tomate diluata se inabusa in 50 g ulei. Se pregatesc perisoare astfel: ceapa (150 g) se inabusa in 50 g ulei, se scurge si se lasa sa se raceasca, se amesteca cu bucatile de peste si se toaca cu masina cu sita fina. Se adauga ouale batute, gris, piper, sare, patrunjel verde si se amesteca bine compozitia pâna se omogenizeaza. Din aceasta compozitie se modeleaza perisoare (cate 3 la o portie). Cand legumele sunt aproape fierte se adauga perisoare, orez, rosii, pasta de tomate, jumatate din cantitatea de leustean verde si se fierb impreuna circa 15 minute. Spre sfarsitul fierberii se adauga sare de lamâie si se mai fierbe câteva clocote.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta in bol, cana sau ceasca, cu leustean verde deasupra. Se serveste fierbinte.

  • O portie: perisoare 50 g(3 buc.) ; ciorba 350 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri