May 17, 2014 - Supe/Ciorbe
Operatii pregatitoare
Ceapa, morcovii, telina, pastarnacul si patrunjelul radacina se curata, se spala si se taie marunt. Rosiile proaspete se spala, se oparesc, se decojesc si se taie felii. Carnea se spala, se taie bucati si se toaca cu masina, impreuna cu 100 g ceapa. Leusteanul si patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Orezul se alege de impuritati, se spala si se opareste (50 g). Borsul se fierbe si se strecoara. Ouale se spala, se dezinfecteaza si se trec prin jet de apa rece. Pasta de tomate se dilueaza. Supa de oase se prepara, folosindu-se reteta respectiva.
Tehnica prepararii
Supa de oase se fierbe cu morcovi, ceapa, telina, pastarnac si patrunjel radacina, circa 20 minute. Carnea tocata se amesteca cu ou, sare, orez oparit si jumatate din cantitatea de patrunjel verde. Compozitia obtinuta se portioneaza in perisoare care se rotunjesc si se asaza pe un platou stropit cu apa. Perisoarele obtinute si restul de orez se adauga in ciorba. Cand perisoarele sunt fierte, se adauga pasta de tomate, rosii si se fierb impreuna circa 5 minute. Se adauga bors si leustean verde si se continua fierberea inca 5 minute.
Prezentarea si servirea
Ciorba se prezinta in bol, supiera sau cana, cu patrunjel verde deasupra. Se serveste fierbinte