May 17, 2014 - Supe/Ciorbe
Operatii pregatitoare
Carnea de vita si porc se spala, se taie bucati si se toaca cu masina cu sita deasa. Orezul se alege de impuritati, se spala si se opareste. Ouale se spala, se dezinfecteaza si se trec prin jet de apa rece. Rosiile proaspete se spala, se oparesc, se decojesc si se taie felii. Leusteanul si patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Ceapa, morcovii, patrunjelul radacina, pastarnacul si telina se curata, se spala, se taie marunt. Borsul se fierbe si se strecoara. Supa de oase se prepara folosindu-se reteta respectiva.
Tehnica prepararii
Carnea tocata se amesteca cu ou, jumatate din cantitatea de ceapa si patrunjel verde. Compozitia obtinuta se imparte in câte 4-6 perisoare la o portie, fiecare se rotunjesc si se asaza pe un platou stropit cu apa. In supa de oase se fierb: morcovi, telina, pastarnac si patrunjel radacina. Când legumele sunt aproape fierte, se adauga perisoarele, iar dupa 15 minute, orez, pasta de tomate, rosii, sare, bors si leustean. Se fierbe inca 5 minute.
Prezentarea si servirea
Ciorba se prezinta in bol, supiera sau cana, cu câte 4 -6 perisoare la o portie si patrunjel verde deasupra. Se serveste fierbinte.