Ciorba cu perisoare speciale

May 17, 2014 - Supe/Ciorbe

Ingrediente
  • 500 g carne de vita calitatea I
  • 200 g carne de porc calitatea I
  • 50 g pasta de tomate
  • 300 g ceapa
  • 200 g morcovi
  • 200 g patrunjel radacina si pastarnac
  • 200 g telina radacina
  • 50 g leustean verde
  • 800 g rosii proaspete sau 400 g din conserva
  • 50 g patrunjel verde
  • 50 g oua
  • 50 g orez
  • 1,5 l bors
  • 2 kg supa de oase
  • 20 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 60 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Carnea de vita si porc se spala, se taie bucati si se toaca cu masina cu sita deasa. Orezul se alege de impuritati, se spala si se opareste. Ouale se spala, se dezinfecteaza si se trec prin jet de apa rece. Rosiile proaspete se spala, se oparesc, se decojesc si se taie felii. Leusteanul si patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Ceapa, morcovii, patrunjelul radacina, pastarnacul si telina se curata, se spala, se taie marunt. Borsul se fierbe si se strecoara. Supa de oase se prepara folosindu-se reteta respectiva.

Tehnica prepararii

Carnea tocata se amesteca cu ou, jumatate din cantitatea de ceapa si patrunjel verde. Compozitia obtinuta se imparte in câte 4-6 perisoare la o portie, fiecare se rotunjesc si se asaza pe un platou stropit cu apa. In supa de oase se fierb: morcovi, telina, pastarnac si patrunjel radacina. Când legumele sunt aproape fierte, se adauga perisoarele, iar dupa 15 minute, orez, pasta de tomate, rosii, sare, bors si leustean. Se fierbe inca 5 minute.

Prezentarea si servirea

Ciorba se prezinta in bol, supiera sau cana, cu câte 4 -6 perisoare la o portie si patrunjel verde deasupra. Se serveste fierbinte.

  • O portie: perisoare 60 g, ciorba 340 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri