May 17, 2014 - Supe/Ciorbe
Operatii pregatitoare
Prazul se curata, se spala si se taie rondele. Morcovii, telina, pastârnacul si patrunjelul radacina se curata, se spala si se taie marunt. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Leusteanul si patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Orezul se alege de impuritati, se spala si se fierbe. Lamâia se spala si i se extrage sucul.Faina se cerne. Supa de oase se prepara, folosindu-se reteta respectiva. Ardeii grasi se curata, se spala si se taie fâsii.
Tehnica prepararii
Supa de oase se fierbe impreuna cu morcovi, telina, pastârnac si patrunjel radacina, ardei gras, ceapa si praz inabusite in ulei. Se adauga orez si compozitia preparata din smântâna sau iaurt cu faina si se continua fierberea. Se adauga leustean verde, suc de lamâie si sare si se fierb inca10 minute.
Prezentarea si servirea
Ciorba se prezinta in bol, supiera sau cana, cu patrunjel verde deasupra. Se serveste fierbinte.