Ciorba cu praz

May 17, 2014 - Supe/Ciorbe

Ingrediente
  • 1,2 kg praz
  • 200 g ceapa
  • 200 g telina radacina
  • 200 g morcovi
  • 100 g ardei gras
  • 50 g leustean verde
  • 50 g patrunjel verde
  • 100 g ulei
  • 3 kg supa de oase
  • 200 g smantana sau 400 g iaurt
  • 100 g lamaie sau 3 g sare de lamaie
  • 75 g orez
  • 50 g faina
  • 150 g pastarnac si patrunjel radacina
  • 40 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 60 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Prazul se curata, se spala si se taie rondele. Morcovii, telina, pastârnacul si patrunjelul radacina se curata, se spala si se taie marunt. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Leusteanul si patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Orezul se alege de impuritati, se spala si se fierbe. Lamâia se spala si i se extrage sucul.Faina se cerne. Supa de oase se prepara, folosindu-se reteta respectiva. Ardeii grasi se curata, se spala si se taie fâsii.

Tehnica prepararii

Supa de oase se fierbe impreuna cu morcovi, telina, pastârnac si patrunjel radacina, ardei gras, ceapa si praz inabusite in ulei. Se adauga orez si compozitia preparata din smântâna sau iaurt cu faina si se continua fierberea. Se adauga leustean verde, suc de lamâie si sare si se fierb inca10 minute.

Prezentarea si servirea

Ciorba se prezinta in bol, supiera sau cana, cu patrunjel verde deasupra. Se serveste fierbinte.

  • O portie: 400 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri