Ciorba cu salata verde

May 17, 2014 - Supe/Ciorbe

Ingrediente
  • 1,5 kg salata verde
  • 200 g ceapa
  • 50 g faina
  • 200 g smantana sau 400 g iaurt
  • 150 g oua
  • 50 g untura
  • 100 g costita afumata
  • 50 ml otet 9 grade
  • 40 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 60 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Salata verde se curata, se spala fiecare frunza in mai multe ape reci, se taie fâsii subtiri. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Costita de taie cuburi. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece si se separa albusurile de galbenusuri. Faina se cerne.

Tehnica prepararii

Ceapa se fierbe in apa (3,5 l) cu sare. Când ceapa este aproape fiarta, se adauga salata inabusita in 40 g untura si 50 ml apa si costita inabusita separat in 25 ml apa. Din smântâna sau iaurt amestecate cu galbenusurile de ou si faina se prepara o compozitie care se adauga la ciorba, continuând fierberea circa 10 minute. Separat din albusuri si untura se prepara o omleta, se taie cuburi mici si se adauga la ciorba, impreuna cu otet. Se fierbe circa 5 minute.

Prezentarea si servirea

Ciorba se prezinta in bol, supiera sau cana. Se serveste fierbinte.

  • O portie: 400 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri