May 17, 2014 - Supe/Ciorbe
Operatii pregatitoare
Salata verde se curata, se spala fiecare frunza in mai multe ape reci, se taie fâsii subtiri. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Costita de taie cuburi. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece si se separa albusurile de galbenusuri. Faina se cerne.
Tehnica prepararii
Ceapa se fierbe in apa (3,5 l) cu sare. Când ceapa este aproape fiarta, se adauga salata inabusita in 40 g untura si 50 ml apa si costita inabusita separat in 25 ml apa. Din smântâna sau iaurt amestecate cu galbenusurile de ou si faina se prepara o compozitie care se adauga la ciorba, continuând fierberea circa 10 minute. Separat din albusuri si untura se prepara o omleta, se taie cuburi mici si se adauga la ciorba, impreuna cu otet. Se fierbe circa 5 minute.
Prezentarea si servirea
Ciorba se prezinta in bol, supiera sau cana. Se serveste fierbinte.