Ciorba cu tarhon

May 17, 2014 - Supe/Ciorbe

Ingrediente
  • 200 g ceapa
  • 200 g telina radacina
  • 200 g morcovi
  • 100 g tarhon verde
  • 300 g cartofi
  • 3 kg supa de oase
  • 200 g smantana sau 400 g iaurt
  • 75 g oua (3 galbenusuri)
  • 75 g orez
  • 50 g faina
  • 50 ml otet 9 grade
  • 150 g ardei gras
  • 200 g patrunjel radacina si pastarnac
  • 50 g patrunjel verde
  • 50 g marar verde
  • 40 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 60 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare


Morcovii, telina, pastârnacul si patrunjelul radacina se curata, se spala si se taie felii subtiri. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Cartofii se spala, se curata, se spala si se taie cuburi. Ardeiul gras se curata, se spala si se taie fâsii. Tarhonul, mararul si patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece, se separa albusurile de galbenusuri. Orezul se alege de impuritati, se spala si se fierbe. Faina se cerne. Supa de oase se prepara folosindu-se reteta respectiva.

Tehnica prepararii


Supa de oase se fierbe impreuna cu morcovi, telina, patrunjel radacina, pastârnac, ceapa, ardei grasi si cartofi. Când legumele sunt fierte se adauga orez, marar, compozitia preparata din faina, galbenusuri si smântâna, tarhon, otet si sare si se mai fierbe inca 10 minute.


Prezentarea si servirea


Ciorba se prezinta in bol, supiera sau cana, cu patrunjel verde deasupra. Se serveste fierbinte.

  • O portie: 400 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri