Ciorba cu varza alba

May 17, 2014 - Supe/Ciorbe

Ingrediente
  • 1,5 kg varza alba
  • 200 g ceapa
  • 200 g telina radacina
  • 200 g morcovi
  • 200 g patrunjel radacina si pastarnac
  • 3 kg supa de oase
  • 200 g smantana sau 400 g iaurt
  • 100 g pasta de tomate
  • 100 g ulei
  • 50 g faina
  • 1 g piper boabe
  • 100 g lamaie sau 3 g sare de lamaie
  • 40 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 60 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Ceapa, morcovii, telina, patrunjelul si pastârnacul radacina se curata, se spala si se taie marunt. Varza se curata, se spala si se taie careuri mari. Pasta de tomate se dilueaza in 100 ml apa. Faìna se cerne. Lamâia se spala si se extrage sucul. Supa de oase se prepara folosindu-se reteta respectiva.

Tehnica prepararii

Supa de oase se fierbe cu morcovi, telina, patrunjel, pastârnac si ceapa, inabusite in ulei si 200 g supa. Se adauga varza, piper boabe. Când legumele sunt aproape fierte, se adauga pasta de tomate amestecata cu faina, suc de lamâie, sare si se fierb circa 10 minute.

Prezentarea si servirea

Ciorba se prezinta in bol, supiera sau cana, cu smântâna deasupra. Se serveste fierbinte.

  • O portie: 400 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri