Ciorba de burta

May 18, 2014 - Supe/Ciorbe

Ingrediente
  • 2,5 kg amestec pentru ciorba de burta
  • 150 g morcovi
  • 150 g ceapa
  • 100 g telina radacina
  • 100 g usturoi
  • 2 g piper boabe
  • 500 g iaurt sau 250 g smantana
  • 200 g gogosari rosii in otet
  • 75 g oua (3 galbenusuri)
  • 75 g faina
  • 70 ml otet 9 grade
  • 30 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: peste 120 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Amestecul pentru ciorba de burta se opareste si se spala. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec sub jet de apa rece si se separa albusurile de galbenusuri. Faina se cerne. Morcovii si telina radacina se curata, se spala si se taie in doua sau patru, pe lungime. Ceapa se curata, se spala si se taie in doua. Usturoiul se curata, se spala; 50 g se lasa intreg iar 50 g se zdrobeste. Gogosarii rosii in otet se taie fasii lungi.

Tehnica pregatirii

Amestecul pentru ciorba de burta se fierbe, circa 6 ore in 8 l de apa, se spumeaza, se adauga morcovi, ceapa, telina radacina, piper, usturoi intreg si sare. Dupa fierbere, carnea se taie fasii subtiri, lungi de circa 5 cm. Zeama se strecoara si se toarna peste carne. Separat se amesteca faina cu iaurt sau smantana, galbenusuri si se toarna treptat in ciorba, amestecând continuu. Se adauga otet, gogosari si usturoiul zdrobit amestecat cu 200 g zeama de la ciorba si strecurat. Se mai fierb inca 10 minute.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta in bol, supiera sau cana. Se serveste fierbinte.

  • O portie: burta 100 g, ciorba 300 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri