May 17, 2014 - Supe/Ciorbe
Operatii pregatitoare
Morcovii, patrunjelul radacina si pastârnacul se curata, se spala si se taie felii subtiri. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Borsul se fierbe si se strecoara. Pestele fara cap si intestine se curata, se spala si se portioneaza. Leusteanul si patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Rosiile se spala, se oparesc, se decojesc si se taie felii.
Tehnica prepararii
Legumele taiate (morcovi, ceapa, pastârnac, patrunjel) se fierb in apa clocotita cu sare. Dupa ce se fierb, se adauga pasta de tomate si bors. Dupa circa 5 minute de fierbere, se adauga bucatile de crap si se fierb impreuna. Se spumeaza, se adauga rosii si se mai fierb circa 5 minute. Se adauga leustean si o parte din patrunjel verde.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta in bol, supiera sau cana, cu patrunjel verde deasupra. Se serveste cald.