Ciorba de crap

May 17, 2014 - Supe/Ciorbe

Ingrediente
  • 1,4 kg crap fara cap
  • 200 g morcovi
  • 200 g ceapa
  • 50 g leustean
  • 30 g patrunjel verde
  • 200 g patrunjel radacina si pastarnac
  • 800 g rosii proaspete sau 400 g din conserva
  • 50 g pasta de tomate
  • 1,5 l bors sau 5 g sare de lamaie
  • 40 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 60 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Morcovii, patrunjelul radacina si pastârnacul se curata, se spala si se taie felii subtiri. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Borsul se fierbe si se strecoara. Pestele fara cap si intestine se curata, se spala si se portioneaza. Leusteanul si patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Rosiile se spala, se oparesc, se decojesc si se taie felii.

Tehnica prepararii

Legumele taiate (morcovi, ceapa, pastârnac, patrunjel) se fierb in apa clocotita cu sare. Dupa ce se fierb, se adauga pasta de tomate si bors. Dupa circa 5 minute de fierbere, se adauga bucatile de crap si se fierb impreuna. Se spumeaza, se adauga rosii si se mai fierb circa 5 minute. Se adauga leustean si o parte din patrunjel verde.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta in bol, supiera sau cana, cu patrunjel verde deasupra. Se serveste cald.

  • O portie: 100 g peste, 300 g ciorba
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri