Ciorba de fasole verde cu smantana

Feb 17, 2014 - Supe/Ciorbe

Fie vara, fie iarna, imi plac mult ciorbitele de legume acrite cu bors si drese cu smantana. Poate pentru ca imi aduc aminte de copilarie... :)

Ingrediente
  • 200 g fasole verde congelata (cu aproximatie)
  • 2 cepe
  • 1 pastarnac
  • 3 morcovi mici
  • 1 tija proaspata de telina cu frunze
  • 4 linguri suc de rosii (facut in casa)
  • patrunjel verde
  • apa
  • sare
  • 1 pahar de bors
  • 1 ou
  • smantana dupa gust
  • Portii: -
  • Timp de preparare: sub 60 minute
mod de preparare

Am pregatit ciorba intr-un vas Zepter, pentru ca timpul de fierbere e mai scurt si legumele isi pastreaza astfel mai multe vitamine si alte substante nutritive.

Am tocat pe rand legumele: ceapa, morcovii, pastarnacul, telina. Fasolea verde am lasat-o intreaga.

Am pus apa in vas, am adaugat legumele si am acoperit vasul cu capacul. Ca de fiecare data, cand acul indicator a ajuns in zona verde am oprit focul, dar legumele se gatesc in continuare, la abur.

Am adaugat suc de rosii, bors si sare si ciorba a mai dat vreo cateva clocote.

Am pus oul batut si verdeata.

Ulei nu am pus deloc la ciorba, in schimb, la final am dres-o cu putina smantana.

citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri