Ciorba de peste cu zeama de varza

Nov 14, 2011 - Supe/Ciorbe

Stiu , stiu ca am mai postat o reteta de ciorba de peste, dar asta e putin diferita.

Ingrediente
  • o capatana + o caoda de salau
  • 1 morcov
  • o cepa
  • o radacina de patrunjel
  • o radacina de pastarnac
  • o radacina de telina mica
  • 2 linguri orez
  • 3 -4 rosii sau suc de rosii 200 ml.
  • o legatura de leustean
  • 200-250 ml. zeama de varza
  • Portii: 5
  • Timp de preparare: sub 60 minute
mod de preparare

Se spala pestele si se da deoparte.

Legumele se curata , se spala si se pun la fiert .

Cand legumele sunt aproape fierte se pun rosiile ( eu le-am dat pe razatoare) sau sucul de rosii. Se lasa sa dea cateva clocote, apoi se pune zeama de varza . Cand a disparut spuma formata deasupra se pune si orezul( care a fost spalat in prealabil).

Dupa ce a fiert orezul se adauga pestele si se mai lasa la fiert cvirca 8 min. Se stinge focul si se adauga leusteanul tocat.

Se serveste cu ardei iute crud sau murat dupa preferinta.

  • Legumele fierte se pot scoate sau lasa un ciorba. Eu am lasat doar morcovul.
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri