Ciorba de peste

Sep 26, 2009 - Supe/Ciorbe

N-am mai facut de mult o ciorba de peste cu zeama de varza Astazi i-a venit randul.

Ingrediente
  • 500g. peste (2 cozi si 2 capatani de crap)
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 radacina de pastarnac
  • 1 radacina de patrunjel
  • 1 ardei gras sau capia
  • 1 telina mica sau jumatate din una potrivita
  • leustean
  • sare 1/2 l zeama de varza
  • 2 linguri de orez
  • 3 rosii
  • Portii: 4
  • Timp de preparare: sub 60 minute
mod de preparare

Se spala zarzavaturile, se toaca marunt sau la blender si se pun la fiert.

Cand zarzavatul este fiert se adauga orezul. Cand orezul este fiert se adauga rosiile blenduite (maruntite la blender)si dupa cateva clocote zeama de varza. Dupa ce a dat un clocot se adauga pestele si se lasa sa fiarba incet 15-20 min.

Se adauga leusteanul

  • Zeama de varza se adauga dupa guat. Daca este o zeama foarte acra si sarata se adauga mai putina. Nu este musai sa se puna 1/2 l.zeama.
  • La capatana de peste exista un os triunghiular care este amar. Acesta trebuie scos cu ajutorul cutitului.
  • Ciorba de peste se face fara rosii, dar mie nu-mi place asa.
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri