Ciorba de potroace

May 17, 2014 - Supe/Ciorbe

Ingrediente
  • 900 g tacamuri de pui (gat, aripi si spinare)
  • 300 g pipote de pui
  • 200 g pastarnac si patrunjel radacina
  • 2 kg supa de oase
  • 500 g rosii proaspete
  • 200 g morcovi
  • 100 g telina radacina
  • 200 g ceapa
  • 100 g orez
  • 50 g pasta de tomate
  • 1,5 l zeama de varza
  • 30 g leustean verde
  • 10 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 60 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Maruntaiele de pui se spala, se curata si se oparesc. Ceapa, telina, patrunjelul radacina, pastârnacul si morcovii se curata, se spala si se taie marunt. Orezul se alege de impuritati, se spala, se fierbe si se trece sub jet de apa rece. Leusteanul se curata, se spala si se taie marunt. Rosiile se spala, se oparesc, se decojesc si se taie felii. Zeama de varza se fierbe si se strecoara. Supa de oase se prepara folosind reteta respectiva. Pasta de tomate se dilueaza in 100 ml apa.

Tehnica prepararii

Maruntaiele de pui se fierb in supa de oase cu sare si se spumeaza. Se adauga legumele (ceapa, morcovi, telina, pastârnac si patrunjel radacina) si se continua fierberea. Când legumele si maruntaiele de pui sunt aproape fierte se adauga pasta de tomate, rosii, zeama de varza si orez fiert. Se mai fierb circa 10 minute. Se adauga leustean verde si sare.

Prezentarea si servirea

Ciorba se prezinta in supiera, bol sau cana. Se serveste fierbinte.

  • O portie: maruntaie 70 g, ciorba 330 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri