May 17, 2014 - Supe/Ciorbe
Operatii pregatitoare
Maruntaiele de pui se spala, se curata si se oparesc. Ceapa, telina, patrunjelul radacina, pastârnacul si morcovii se curata, se spala si se taie marunt. Orezul se alege de impuritati, se spala, se fierbe si se trece sub jet de apa rece. Leusteanul se curata, se spala si se taie marunt. Rosiile se spala, se oparesc, se decojesc si se taie felii. Zeama de varza se fierbe si se strecoara. Supa de oase se prepara folosind reteta respectiva. Pasta de tomate se dilueaza in 100 ml apa.
Tehnica prepararii
Maruntaiele de pui se fierb in supa de oase cu sare si se spumeaza. Se adauga legumele (ceapa, morcovi, telina, pastârnac si patrunjel radacina) si se continua fierberea. Când legumele si maruntaiele de pui sunt aproape fierte se adauga pasta de tomate, rosii, zeama de varza si orez fiert. Se mai fierb circa 10 minute. Se adauga leustean verde si sare.
Prezentarea si servirea
Ciorba se prezinta in supiera, bol sau cana. Se serveste fierbinte.