Ciorba de praz

Dec 14, 2009 - Supe/Ciorbe

Fiind post , m-am gandit ca e buna o ciorba de praz.

Ingrediente
  • 2 bucati de praz potrivite
  • 1 radacina de pastarnac
  • 1 morcov
  • 1 radacina de patrunjel
  • 1 radacina de telina mica
  • 200 ml. suc de rosii
  • fidea
  • zeama de varza
  • sare
  • verdeata
  • 2 linguri de ulei
  • Portii: 4
  • Timp de preparare: sub 60 minute
mod de preparare

Se curata radacinoasele ,se spala, se dau pe razatoare si se pun la fiert. Prazul se spala ,se taie, dupa preferinta rondele sau marunt ,si se pune peste radacinoase. Se lasa la fiert 10 -15 minute, se adauga sucul de rosii, apoi zeama de varza si fidea la sfarsit. Dupa ce a dat cateva clocote se potriveste de sare si se adauga uleiul. Cand s-a racit se pune verdeata proaspata sau uscata.

  • prazul fierbe foarte repede
  • se poate face si fara zeama de varza (fiecare o acreste dupa gust)
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri