Ciorba de pui a la grec

Sep 15, 2013 - Supe/Ciorbe

O ciorba buna pe placul familiei noastre!

Ingrediente
  • o jumatate piept de pui
  • aripile si spatele de la un pui
  • o ceapa
  • o radacina de patrunjel
  • o radacina de pastarnac
  • 1 morcov
  • 1/2 bucata de telina
  • 1 ardei gras
  • 2 galbenusuri
  • jumatate cutie smantana(100 g.)
  • 1/2 lamaie
  • sare
  • Portii: 8
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Puiul se spala si se portioneaza.

Se pune la fiert intr-o cratita de 5 l.

Dupa ce a dat 2-3 clocote se arunca apa in care a fiert si se pune in alta apa la fiert,in care punem si bucatile de pui.

Legumele se spala, se toaca marunt si se pun peste carnea de pui la fiert.

Cand carnea este fiarta scoatem pieptul de pui si-l taiem bucatele,apoi il punem inapoi in ciorba.

Cand toate sunt fierte se scoate putina zeama sa se raceasca.

Intr-un castron se bat galbenusurile ,se amesteca ,cu smantana si zeama racita.

Se toarna in oala de ciorba si lasam sa mai dea cateva (3-4) clocoteStingem focul si acrim ciorba cu zeama de la o jumatate de lamaie.

  • Ardeiul l-am lasat intreg si apoi l-am scos.
  • Se poate acri si cu otet,dupa preferinta.
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri