Ciorba de pui

Dec 15, 2010 - Supe/Ciorbe

Weekend-ul ce a trecut am avut o pofta nebuna de a gati neaos, romaneste. Am avut un pui de curte la indemana si i-am facut figura... O ciorbita, o friptura si un pilaf, extraordinar de gustoase.

Ingrediente
  • spatele de la un pui si cateva fasii de piept taiate cubulete
  • 1 ceapa
  • 1/2 ardei gras rosu
  • 2 cartofi
  • 1 morcov
  • suc de rosii (pregatit in casa)
  • bors
  • sare
  • patrunjel
  • Portii: 6
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Am pus carnea de pui la fiert in apa rece.

Am indepartat spuma (ce-i drept nu a avut prea multa, deci a fost destul de curat puiul) si dupa ce s-a patruns nitel carnea am adaugat pe rand ceapa, morcovul, cartofii si ardeiul taiate cubulete.

Spre final am adaugat suc de rosii si bors (dat intr-un clocot inainte), sare si am presarat si patrunjelul tocat marunt.

Am servit-o in vase de lut cu ardei iute murat, paine de casa si cu o gura de tuica...

Pofta buna va spun si voua!

citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri