Ciorba de rosii

Jun 16, 2009 - Supe/Ciorbe

O ciorba tocmai buna pentru vara.

Ingrediente
  • 4 rosii mari 1 ceapa 1 morcov 1radacina de patrunjel 1 radacina de pastarnac 1 telina mica 1 ardei leustean,marar fidea sau taitei
  • Portii: 4
  • Timp de preparare: sub 60 minute
mod de preparare

Se spala toate ingredientele.Se curata, apoi se spala iar.

Se pune apa intr-o oala de 3l. si se pune pe foc.Cand apa incepe sa fiarba se pun:

-ceapa tocata marunt

-morcovul taiat rondele

-ardeiul taiat marunt

-telina,radacina de patrunjel si de pastarnacul taiate marunt

Se lasa la fiert timp de 15 minute,apoi se pun rosiile, care au fost spalate si date pe razatoare.Cand a disparut spuma formata de fiertul rosiilor se pune fideaua.Se lasa pe foc sa dea 2-3 clocote,apoi se stinge aragazul. Cand ciorba s-a mai racorit se pune leusteanul spalat si taiat marunt si se potriveste de sare.

citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri