Jun 14, 2014 - Supe/Ciorbe
Operatii pregatitoare
Pestele se decongeleaza, se curata, se decapiteaza, se eviscereaza, se spala, se portioneaza si se sareaza. Morcovii si patrunjelul radacina se curata, se spala si se taie triunghiuri subtiri. Ceapa se curata, se spala si se taie in felii.
Cartofii se spala, se curata, se spala din nou si se taie cuburi. Pasta de tomate se dilueaza cu 100 ml apa. Leusteanul si frunzele de telina se curata, se spala si se taie marunt. Sarea de lamaie se dizolva in 15 ml apa. Rosiile proaspete se spala, se curata si se taie in sferturi. Cand se folosesc rosii conserva se taie in sferturi.
Tehnica prepararii
Ceapa, morcovii, patrunjelul radacina se fierb in 4,5 l apa rece cu sare. Se adauga cartofi si se continua fierberea. Când legumele sunt aproape fierte se introduce pestele si se fierb circa 15 minute. Se adauga rosii, pasta de tomate si ulei. Spre sfârsitul fierberii se adauga sarea de lamâie, jumatate din cantitatea de leustean verde si frunze de telina.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta in bol, cana sau ceasca, cu leustean verde deasupra. Se serveste fierbinte.