Ciorba de stevie

May 6, 2009 - Supe/Ciorbe

Racoritoare si usor de facut

Ingrediente
  • 2-3 legaturi de stevie
  • 1 legatura ceapa verde
  • 1 morcov
  • 2-3 linguri orez
  • bors
  • 1 ou
  • o legatura leustean
  • oala de 3 litri
  • Portii: 6
  • Timp de preparare: sub 60 minute
mod de preparare

Pui la fiert un litru de apa.

Se spala stevia, se curata de nervura groasa din mijloc si se da in doua-trei clocote.

Se strecoara stevia si se lasa in strecuratoare la racit. Apa in care a fiert se arunca.

Pui din nou apa la fiert, in care adaugi ceapa verde tocata marunt, morcovul ras si orezul.

Cind ceapa s-a inmuiat putin adaugi stevia, maruntita in prealabil, si borsul.

Lasi sa mai dea 2-3 clocote si se drege cu oul batut.

La sfirsit se adauga leusteanul taiat marunt.

PS. Poti pune in farfurie si citeva linguri de sfecla cu zeama (din borcan) - ca si la borsul rusesc

citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri