Ciorba din carne de pui (a la grec)

May 17, 2014 - Supe/Ciorbe

Ingrediente
  • 900 g carne de pui calitatea I fara cap si picioare
  • 200 g morcovi
  • 200 g telina radacina
  • 200 g pastarnac si patrunjel radacina
  • 200 g ceapa
  • 100 g orez
  • 200 g smantana sau 400 g iaurt
  • 50 g faina
  • 75 g oua (3 galbenusuri)
  • 100 g lamaie sau 3 g sare de lamaie
  • 50 g marar
  • 40 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Puii se curata, se trec prin flacara si se spala. Morcovii, telina, pastarnacul, patrunjelul radacina si ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Orezul se alege de impuritati, se spala si se fierbe. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece si se separa galbenusurile de albusuri. Mararul verde se spala si se taie marunt. Lamaia se spala si i se extrage sucul.

Tehnica prepararii

Carnea se fierbe in apa (circa 3 l) cu sare si se spumeaza. Se adauga morcovi, telina, ceapa, pastarnac, patrunjel radacina si se fierb 20 minute. Carnea fiarta se scoate separat si se portioneaza. Cand legumele sunt fierte, se adauga orez si compozitia formata din smantana sau iaurt, faina, sare si galbenusuri si se fierb circa 10 minute. Se adauga suc de lamaie si marar verde si se mai fierb 5 minute.

Prezentarea si servirea

Ciorba se prezinta in bol, supiera sau cana. Se serveste fierbinte.

  • O portie: carne cu os 60 g, ciorba 340 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri