May 17, 2014 - Supe/Ciorbe
Operatii pregatitoare
Ceapa se curata. Se spala si se taie marunt. Morcovii, pastârnacul, telina, patrunjelul radacina si ardeii se curata, se spala si se taie felii. Fasolea si mazarea proaspata se curata, se spala si se fierb; când se folosesc conserve, se scurg de lichid si se trec prin jet de apa rece. Varza si dovleceii se curata si se taie cuburi. Rosiile se curata, se spala, se oparesc, se decojesc si se taie felii. Cartofii se spala, se curata de coaja, se spala si se taie cuburi. Patrunjelul si leusteanul se curata, se spala si se taie marunt. Pasta de tomate se dilueaza in 75 ml apa. Borsul se fierbe si se strecoara. Supa de oase se prepara, folosind reteta respectiva.
Tehnica prepararii
Morcovii, patrunjelul, pastârnacul, telina radacina, ceapa si ardeii se inabusa in ulei cu 200 g supa. Se adauga in supa de oase impreuna cu cartofi, varza si dovlecei. Când legumele sunt fierte se adauga mazare verde, fasole verde, rosii, pasta de tomate, bors si sare. Dupa circa 5 minute de fierbere, se adauga leustean verde.
Prezentarea si servirea
Ciorba se prezinta in bol, supiera sau cana, cu patrunjel verde deasupra. Se serveste fierbinte.