May 17, 2014 - Supe/Ciorbe
Operatii pregatitoare
Maruntaiele de pui se curata si se spala. Morcovii, telina, ceapa, patrunjelul radacina si pastârnacul se curata, se spala si se taie marunt. Orezul se alege de impuritati, se spala si se fierbe. Mararul verde se curata, se spala si se taie marunt. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece si se separa albusurile de galbenusuri. Lamaia se spala si i se extrage sucul. Faina se cerne. Supa de oase se prepara, folosindu-se reteta respectiva.
Tehnica prepararii
Supa de oase se fierbe impreuna cu maruntaiele de pui, se spumeaza, se adauga ceapa, morcovi, telina, pastârnac si patrunjel radacina. Când maruntaiele de pui si legumele sunt fierte, se adauga orez si compozitia din galbenusuri, faina, smântâna sau iaurt si se fierb 10 minute. Se adauga suc de lamaie, marar si sare si se mai fierb circa 5 minute.
Prezentarea si servirea
Ciorba se prezinta in bol, supiera sau cana. Se serveste fierbinte.