Ciorba din maruntaie de pui (a la grec)

May 17, 2014 - Supe/Ciorbe

Ingrediente
  • 300 g pipote de pui
  • 900 g tacamuri de pui (gat, aripi, spinare)
  • 200 g telina radacina
  • 200 g morcovi
  • 200 g ceapa
  • 200 g pastarnac si patrunjel radacina
  • 50 g marar verde
  • 200 g smantana sau 400 g iaurt
  • 50 g faina
  • 75 g oua (3 galbenusuri)
  • 100 g lamaie sau 3 g sare de lamaie
  • 3,5 kg supa de oase
  • 100 g orez
  • 20 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Maruntaiele de pui se curata si se spala. Morcovii, telina, ceapa, patrunjelul radacina si pastârnacul se curata, se spala si se taie marunt. Orezul se alege de impuritati, se spala si se fierbe. Mararul verde se curata, se spala si se taie marunt. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece si se separa albusurile de galbenusuri. Lamaia se spala si i se extrage sucul. Faina se cerne. Supa de oase se prepara, folosindu-se reteta respectiva.

Tehnica prepararii

Supa de oase se fierbe impreuna cu maruntaiele de pui, se spumeaza, se adauga ceapa, morcovi, telina, pastârnac si patrunjel radacina. Când maruntaiele de pui si legumele sunt fierte, se adauga orez si compozitia din galbenusuri, faina, smântâna sau iaurt si se fierb 10 minute. Se adauga suc de lamaie, marar si sare si se mai fierb circa 5 minute.

Prezentarea si servirea

Ciorba se prezinta in bol, supiera sau cana. Se serveste fierbinte.

  • O portie: maruntaie 70 g, ciorba 330 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri