Ciorba taraneasca cu carne de porc

May 17, 2014 - Supe/Ciorbe





Operatii pregatitoare
Carnea se spala si se portioneaza. Morcovii, telina, pastarnacul si patrunjelul radacina se curata, se spala, se taie triunghiuri. Varza se curata, se spala si se taie careuri. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Ardeii se curata, se spala si se taie fasii. Cartofii se spala, se curata, se spala si se taie cuburi. Rosiile se curata, se spala, se oparesc, se decojesc si se taie felii. Leusteanul si patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Borsul se fierbe si se strecoara. Mazarea si fasolea verde conserva se scurg de lichid si se trec prin jet de apa rece. Pasta de tomate se dilueaza in 75 ml apa.
Tehnica prepararii
Carnea se fierbe la apa (circa 3 l) cu sare si se spumeaza. Se adauga varza, morcovi, telina, pastarnac, patrunjel radacina si ceapa si se fierb impreuna. Se continua fierberea, adaugandu-se cartofi si ardei gras. Se adauga pasta de tomate, mazare si fasole, rosii, bors, leustean, sare si se mai fierb circa 5 minute.
Prezentarea si servirea
Ciorba se prezinta in bol, supiera sau cana, cu patrunjel verde deasupa. Se serveste fierbinte.

Ingrediente
  • 700 g carne de porc calitate superioara
  • 200 g morcovi
  • 200 g telina radacina
  • 200 g ceapa
  • 500 g cartofi
  • 100 g ardei gras
  • 200 g varza alba
  • 500 g rosii proaspete
  • 50 g leustean verde
  • 200 g pastarnac si patrunjel radacina
  • 50 g pasta de tomate
  • 50 g patrunjel verde
  • 100 g mazare conserva
  • 200 g fasole verde conserva
  • 1,5 l bors
  • 40 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Carnea se spala si se portioneaza. Morcovii, telina, pastarnacul si patrunjelul radacina se curata, se spala, se taie triunghiuri. Varza se curata, se spala si se taie careuri. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Ardeii se curata, se spala si se taie fasii. Cartofii se spala, se curata, se spala si se taie cuburi. Rosiile se curata, se spala, se oparesc, se decojesc si se taie felii. Leusteanul si patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Borsul se fierbe si se strecoara. Mazarea si fasolea verde conserva se scurg de lichid si se trec prin jet de apa rece. Pasta de tomate se dilueaza in 75 ml apa.

Tehnica prepararii

Carnea se fierbe la apa (circa 3 l) cu sare si se spumeaza. Se adauga varza, morcovi, telina, pastarnac, patrunjel radacina si ceapa si se fierb impreuna. Se continua fierberea, adaugandu-se cartofi si ardei gras. Se adauga pasta de tomate, mazare si fasole, rosii, bors, leustean, sare si se mai fierb circa 5 minute.

Prezentarea si servirea

Ciorba se prezinta in bol, supiera sau cana, cu patrunjel verde deasupa. Se serveste fierbinte.

  • O portie: 40 g carne, ciorba 360 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri