May 17, 2014 - Supe/Ciorbe
Operatii pregatitoare
Puii se curata, se trec prin flacara si se spala. Rosiile proaspete se curata, se spala, se oparesc, se decojesc si se taie felii. Morcovii, telina, pastarnacul si patrunjelul radacina se curata, se spala si se taie triunghiuri. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Varza se curata, se spala si se taie careuri. Cartofii se spala, se curata, se spala si se taie cuburi. Patrunjelul si leusteanul verde se curata, se spala si se taie marunt. Ardeii se curata, se spala si se taie fasii. Mazarea si fasolea conserva se scurg de lichid si se trec prin jet de apa rece. Borsul se fierbe si se streoara. Pasta de tomate se dilueaza in 75 ml apa.
Tehnica prepararii
Puii se fierb in apa (circa 2,5 l) cu sare si se spumeaza. Se adauga morcovi, telina, pastarnac, patrunjel radacina, ceapa, ardei, cartofi si varza si se fierb impreuna. Carnea fiarta se scoate, se portioneaza, se introduce in ciorba si se continua fierberea. Se adauga pasta de tomate, mazare, fasole, rosii, bors, leustean si sare si se mai fierb circa 5 minute.
Prezentarea si servirea
Ciorba se prezinta in bol, supiera sau cana, cu patrunjel verde deasupra. Se serveste fierbinte.